‘Koffie vieren’ tijdens The Amsterdam Coffee Festival 2017

amsterdam_coffee_festival_2017

Verleden jaar was ik voor het eerst te gast bij het Amsterdam Coffee Festival (acf). Een bijzondere ervaring voor een koffie-enthousiasteling als mijzelf. Over een kleine twee weken ga ik kijken wat er in de tussentijd in de koffiewereld is gebeurt en dat kan jij natuurlijk ook doen, want  van 10 tot en met 12 maart wordt de vierde editie van het festival gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Aanleiding en belangrijkste ingredient van het festival is en blijft natuurlijk koffie. Nieuwe koffie’s, nieuwe machines, nieuwe zetmethoden, latte art, baristademonstraties en -wedstrijden om maar een paar voorbeelden te noemen. Maar er is meer te doen, zo is er ook aandacht voor chocolade en thee, cocktails, food pairing en live (gemixte) muziek. In het zojuist verschenen acf-magazine schrijft de organisatie in het voorwoord:

…of je nu koffiepurist, theeliefhebber of geweldige bartender bent, of misschien wel niks van dit alles, wij weten zeker dat The Amsterdam Coffee Festival jouw hart sneller zal doen kloppen. De plek om kennis te delen, je open te stellen voor nieuwe invloeden en bovenal in stijl ‘koffie te vieren’“.

schermafbeelding-2017-02-25-om-20-35-10
Drukte bij Bocca Coffee op het Amsterdam Coffee Festival 2016 (foto acf)

Ga voor meer informatie naar de website van The Amsterdam Coffee Festival.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s