Gelezen: Love Koffie (Creatief met melk)

1

Om een echt goed espresso met de hand te zetten heeft een barista heel van ‘vlieguren’ nodig en een goedwillende amateur komt misschien nooit op dat niveau. Voor mensen die dat toch al onder de knie denken te hebben, of het aan hun volautomatische koffiemachine overlaten is er natuurlijk toch nog een personal touch toe te voegen door creatief met melk aan de slag te gaan. Voor wie dat wil is er nu het boekje: Love Koffie.

Latte art, zoals creatief met melk in vakjargon wordt genoemd, is niet meer weg te denken uit de koffiebars. Je zou zelfs kunnen zeggen dat het de handtekening van de barista vormt. Dat wil je thuis ook en Love Koffie staat vol tips van een eenvoudig met behulp van een sjabloon en cacaopoeder aangebracht patroon (foto van eigen poging) tot 3D modellen die letterlijk uit je kopje op je af komen.

2

Gapen is een stille schreeuw om koffie

Niet de minste mensen hebben aan dit boekje meegewerkt. Ryan Soeder tekent voor de koffie en de latte art, Kohei Matsuno voor de 3D-latte art (o.a. bekend van het kattenkoppen van melkschuim, zie foto). Ze delen hun tips en laten aan de hand van illustraties stap-voor-stap zien hoe ook jij (na het nodige oefenen) een uniek kopje koffie aan je gasten kunt serveren.

schermafbeelding-2017-02-19-om-21-34-42

Indeling

  1. Begin bij de basis
  2. Sjaboongebruik
  3. Free Pouring
  4. Etching
  5. 3D-Schuimsculptuur

Doe het zelf

Zelf ben ik (nog) niet verder gekomen dat het gebruiken van de meegeleverde sjablonen, maar ik ga zeker nog een een dagje prutsen met een 3D-schuim sculptuur, kijken of ik een portret van m’n twee katten op de koffie kan toveren.

Achter ieder succesvol persoon staat een aanzienlijke hoeveelheid koffie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s