Muziek: instant sfeer met Young Gun Silver Fox

ygsf

Ik stel me zo voor dat, hoe goed je koffie en hoe hip je interieur ook is, het soms net is of er iets ontbreekt in je koffiebar. Sfeer. Dat kun je toevoegen met muziek, maar dat moet dan wel kloppen bij de rest van het plaatje en is dus zeker niet voor iedereen hetzelfde. Toch kan ik me bijna niet voorstellen dat je met Young Gun Silver Fox de figuurlijke plank mis slaat. Hun album ‘West End Coast’ is een soulvolle flashback naar de seventies, zonder cheesy te worden. En de warme sfeer straalt er vanaf.

Vooral met het nummer ‘You can feel it’ dompel je de luisteraar/bezoeker onder in een warm, licht nostalgisch, de wind in je haar, de zon tegemoet-gevoel. Combineer daar de geur en smaak van koffie bij en je dag kan niet meer stuk.

De muziek van Young Gun Silver Fox doet mij meteen aan Donald Fagen en Steely Dan denken, maar er zit ook een scheutje Hall & Oats en een snufje Doobie Brothers met Michael Mc Donald in. En bij nader inzien hoor ik er zelfs een beetje 10cc tussen. Toch vind ik het niet oubollig klinken. Dat had zomaar gekund als je bovenstaande ingrediënten leest, maar Shawn Lee en Andy Platts (de mannen achter deze muziek) hebben het juist gedoseerd. Aanrader dus!

‘You can feel it’ was overigens in december 2015 ‘5 sterren track’ bij ‘Ekdom in de ochtend’ op Radio 2. Voor als je nog niet overtuigd was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s