Online koffie en thee shoppen bij Simon Lévelt

webwinkel-simon-levelt-koffie-thee

Tweehonderd jaar, ja echt, tweehonderd jaar zit de familie Lévelt al in de koffie. Dat is inmiddels zes generaties! Wauw, en dan vind ik dat ik met m’n tien jaar al lang blog over koffie. Nu zou je bij zo’n oude koffiehandelaar kunnen denken aan een stoffige winkel en muffe koffie, maar dan zit je er helemaal naast. Simon Lévelt is met de tijd mee gegaan en hoewel ze trots zijn op hun tradities, zijn ze ook helemaal van nu, compleet met (vernieuwde) webwinkel. Daar heb ik wat koffie en thee geshopt.

Koffie

Bladerend door de koffies werd mijn aandacht getrokken door de Huismelange. Dat roept bij mij zoiets op als: wat ze thuis drinken. Daar was ik dus wel benieuwd naar. Volgens de beschrijving hebben we het over een ‘traditioneel familierecept’ en een ‘krachtige melange van arabica- en robustabonen’. Dat woord ‘krachtig’ heeft mij op het verkeerde been gezet. Bij het proeven viel me  namelijk juist de kracht van de smaak wat tegen. Ik vond ‘m vrij mild. Had ik ook maar even verder moeten lezen want er stond op de site ook bij: ‘verrassend zacht van smaak’. Dat klopt zeker. Dus voor wie een milde -goed voor elk moment van de dag- koffie zoekt, is de Huismelange een goede keuze.

schermafbeelding-2016-11-02-om-21-28-47

Koffie nummer twee die ik uit de shop heb besteld is de Corazón. Die meende ik nog te herinneren van een eerdere aankoop, een paar jaar gelden. Ik was benieuwd hoe ik die nu zou ervaren. Het is een melange van koffiesoorten uit Latijns-Amerika en Indonesië. Deze koffie (gezet als espresso, dat geld ook voor de beschrijving hierboven trouwens) heeft wat meer pit en een voller mondgevoel. Toch is het geen heftige koffie. Ik ben er niet aan toegekomen, maar volgens mij kun je hiermee ook een goede latte of cappuccino maken. Een medeproever beschrijft de Corazón als ‘toegankelijk’ en ‘voor bij het ontbijt’. Toeval of niet, maar ik heb blijkbaar nou net twee milde koffies geselecteerd uit het assortiment.

schermafbeelding-2016-11-02-om-21-29-52

Thee

Omdat ik zelf niet zo’n theedrinker en zeker geen kenner ben, heb ik bij wijze van uitzondering (om toch ook iets te melden over het thee-aanbod) een zakje thee besteld en doorgegeven aan iemand die dagelijks aan de thee zit voor een beoordeling. De thee in kwestie is de Ceylon Melange. Het is thee uit Sri Lanka en wordt door Simon als ‘rond en soepel’ beschreven. Mijn proever vond de losse thee mooi van structuur. Bij een lange zettijd wordt de thee als ‘fruitig, niet zoet of zuur en met bittere afdronk’ ervaren. Bij een kortere zettijd wordt de bitterheid minder. Mijn proever mist iets ‘zachts’ in de smaak.

schermafbeelding-2016-11-02-om-21-30-24

Webwinkel Simon Lévelt

De in dit artikel genoemde producten zijn natuurlijk zomaar willekeurig gekozen uit een aanbod van vele tientallen koffies en theesoorten. Mochten deze je niet aanspreken, dan is er vast een andere te vinden die dat wel doet. Je kunt in de shop al aardig voorselecteren met behulp van de keuzes in het linker rijtje en daarna raad ik je aan op een product dat je aanspreekt door te klikken om de verdere omschrijving te lezen. Er gaat niets boven het persoonlijke advies van een kenner achter de toonbank van een van de fysieke winkels van Simon, maar de beschrijvingen in de webwinkel geven zeker een goede indicatie van wat je kunt verwachten.

Webwinkel Simon Lévelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s