Het lekkerste bakkie van Nederland

echt-jasper-bakkie-radio2-dik-nagtegaal

Inmiddels alweer weken geleden, wat vliegt de tijd, op 23 april om precies te zijn, deed ik mee aan ‘Het lekkerste bakkie van Nederland’. Ik heb het niet over de nationale baristakampioenschappen, maar over een wedstrijd verzonnen in het Radio 2-programma ‘Echt Jasper’ en een prima excuus om eens lekker over koffie te praten, het te zetten en te proeven.

Om maar meteen de spanning weg te nemen: ik heb niet gewonnen. Niet erg, want in dit geval was meedoen voor mij echt al beloning genoeg. Wat is er leuker dan waardering te krijgen voor je hobby en met drie andere koffiefreaks en een barista over koffie te praten? Voor mij niet veel. En dat het ook nog eens op de radio was, brengt mijn oude hobby, radio maken, en mijn huidige koffieliefde samen. Mooi he?!

Wie won ‘Het lekkerste bakkie van Nederland’?

Van de website van Echt Jasper: “Vier NPO Radio 2-luisteraars vertoonden zaterdagochtend 23 april hun barista-kunsten in Coffee Corazon in Amersfoort. Opper-barista Alessandro Piccolo, zangeres Stephanie Struijk en Jasper bepaalden uiteindelijk wie het lekkerste bakkie van Nederland zette; Edgar Voorneman! Met zijn cappuccino won ie een chemex coffee maker!”

Ik kan niet anders zeggen dan: “Gefeliciteerd Edgar, je was de terechte winnaar met je zelf aangepaste espressomachine en mooie cappuccino’s”.

Gelukkig hebben we de beelden nog

Ik heb dan wel niet gewonnen, mijn filterkoffie kreeg wel complimenten van Alessandro. Hoewel…mijn koffie. Ik moet de mensen van Simon Levelt Amstelveen bedanken voor het goede advies. Het was vooral aan hun ‘Harar Unwashed – Ethiopie‘ te danken. Ik hoefde het alleen nog maat te zetten. Luister hoe het proeven van de koffie ging, vanaf 1:40:23. Het geheel is overigens ook op video vastgelegd en daarvan staat een samenvatting op Youtube.

Koffie met appeltaart

Het was een  vroege, leuke en gezellige ochtend daar in Coffee Corazon in Amersfoort. Leuke bijkomstigheid was dat een van de mededeelnemers Mathijs van der Hurk bleek te zijn. Mathijs is de man achter Bonomi Koffie wiens koffie ik al eens mocht proeven. Goed om elkaar ook eens de hand te kunnen schudden na het online contact. Verder was er een muzikale traktatie in de vorm van een live optreden van Stephanie Struijk (voorheen Stevie Ann) en een zeer smakelijk, vers gebakken stuk appeltaart als afsluiter. Kortom, een geslaagde koffieochtend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s