Muziek: Dat liedje van de H&M reclame

muziek-H&M-commercial-koffie-playlist

Een paar weken geleden dook voor het eerst de nieuwe zomercommercial van het modemerk H&M op tv op. Daarin zingt een vrouw een reggae-achtig liedje waarvan de tekst me erg bekend voorkwam, maar door de melodie kon ik het niet plaatsen. Afgelopen week werd mij tijdens het luisteren naar Ekdom In De ochtend op Radio 2 duidelijk waarom.

Wat ik totaal niet had zien aankomen was dat dit een cover blijkt te zijn van de jaren ’90 hit Sweat (A La La La Long) van Inner Circle. De nieuwe bewerking heeft zo’n andere sfeer dat ik het echt niet aan dit nummer koppelde, terwijl het gewoon de originele tekst is. Hoe je hersenen in de maling genomen kunnen worden! Het origineel zou ik nooit adviseren voor je koffie-playlist, maar deze nieuwe versie mag deze lente en komende zomer niet ontbreken.

De cover is van Izzy Bizu, die zou je kunnen kennen van het nummer White Tiger. Izzy vertelde in het programma van Gerard Ekdom, waar ze te gast was, dat het nummer niet als single zal worden uitgebracht, maar echt voor de campagne van H&M is gemaakt. Gelukkig is het nummer wel via o.a. Spotify en Apple Music te streamen, dus je kan het gewoon in je playlist zetten. Ik wordt er in ieder geval erg vrolijk van…espressootje erbij en gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s