100% biologisch afbreekbare espressocapsules

VAOK - Espressocapsules van STASCAFE
Laten we eerlijk zijn, we willen allemaal wel aan het milieu denken, maar elke keer de Nespressocupjes apart houden en aanbieden voor recycling…het komt er vaak niet van. Het gevolg is dat het overgrote deel van de cupjes in het normale afval terecht komt en dat is zonde van de grondstoffen. Zou het niet veel gemakkelijker en beter zijn als de cupjes gemaakt zouden zijn van 100% biologisch afbreekbaar materiaal? Nou, dat is er en het heet STASCAFE.

“Het ecologisch verantwoorde alternatief voor je Nespresso apparaat”.

Nu zijn er meer alternatieven voor Nespresso, maar dat zit vaak in hardplastic of je moet zelf cupjes gaan hergebruiken en dan is er ook nog wel het e.e.a. te zeggen over de kwaliteit van de koffie. STASCAFE lijkt dat allemaal goed bekeken te hebben en pakt het grondig aan. Niet alleen zijn de cupjes dus milieuvriendelijk, ook met de koffie zit het snor. Ze branden het zelf; “De beste bonen van eerlijke plantages“, aldus de verklaring op hun website.

Geproefd

Ik heb het genoegen om een proefpakket van STASCAFE in mijn bezit te hebben en alles wijst erop dat we hier met een serieus alternatief te maken hebben. Ik heb de capsules meegenomen naar mijn werk en heb collega’s mee laten proeven. Keer op keer met hele positieve reacties. Zelf ben ik ook enthousiast. Je ruikt het al tijdens het zetten, de espresso ziet en erg mooi uit, prima cremalaagje, volle body waardoor het erg prettig aanvoelt in je mond en de smaak overstijgt elk Nespresso-alternatief dat ik tot nu toe heb geproefd.

Smaken

De koffiecapsules van STASCAFE zijn er in vijf smaken, of eigenlijk vier en een decafe.

1. Nero – kruidig, karamelachtig en delicaat met een scherp tintje.
2. Venezia – nootachtige, kruidige en fruitige tonen met bloemige aroma’s.
3. Fortissimo – een mix van warme, bittere en pittige chocolade aroma’s.
4. Brasil – een milde Braziliaanse koffie met een zachte en harmonieuze smaak.

Tot nu toe is de Nero mijn favoriet, op de voet gevolgd door de Brasil. Ik heb nog niet alle smaken geproefd, dus wie weet kom ik daar nog op terug.

Schermafbeelding 2016-04-27 om 17.35.05

STASCAFE.

One Reply to “100% biologisch afbreekbare espressocapsules”

  1. De capsules zijn iets groter dan de originele. Ze spannen te veel in mijn Nespresso ‘the cube’. Het vocht loopt veel te traag. Na een tijdje zelfs druppel per druppel. De Nero is goed. De Fortissimo heeft een onaangename aardse smaak. De Décaf is een typisch ‘bakje troost’, zonder enig karakter, flets als Amerikaanse ontbijtkoffie. Belgen houden niet van dat slap spul. Als echte koffie drinkers neigen wij eerder naar de Italiaanse smaak. Koffie met pit ! Om dan toch met een positieve noot af te sluiten: de Nero is prima en het initiatief van de composteerbare capsules is subliem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s