Geproefd: Panama Boquete van bacchi

VAOK - Panama Boquete van bacchi

Jawel, je leest het goed, ook Van Alles Over Koffie heeft haar eigen ‘Panama Papers’. Nou ja, niet helemaal. We hebben het namelijk over Panama Boquete, een koffie uit de reeks origins van bacchi.

Op het label staat de veelbelovende smaakomschrijving: “zoete tonen van honing en sinaasappels”.

En ik kan je, na veel teveel kopjes op een dag, melden dat ze die omschrijving helemaal waar maakt. Als ik het zelf zou moeten zeggen, zou ik uitkomen op zoet met een frisse vleug citrussmaak. Een espresso van deze bonen heeft een wat dun cremalaagje, maar wel een vol mondgevoel. De geur verraad meteen al de citruselementen, maar die overheersen niet in de smaak en zijn gelukkig ook niet te zuur.

origins-verpakking

“De koffiebessen groeien op rijke vulkanische grond. De combinatie van milde temperaturen en de perfecte hoeveelheid neerslag zorgt ervoor dat de boon zijn unieke zachte zoete smaak ontwikkelt”.

Het merk bacchi leerde ik kennen op de Amsterdam Coffee Festival waar ze opvielen met hun mooie koffiebus. Via hun medewerking aan ‘5 vragen aan…‘ leerde ik het merk beter kennen en nu dus ook de smaak. Naast de Panama Boquete zijn er nog twee origins: El Salvador Santa Ana en Ethiopia Sidamo. Ook daar staan proefmonsters van in mijn kast, dus daar kom ik zeker nog op terug.

Meer bacchi origins.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s