Top 10 Christmas gifts voor coffee geeks

VAOK - Top 10 Coffee GeeksIk was eigenlijk niet van plan om mee te doen aan de koop-je-kerstcadeau-nu-en-hier-gekte die op dit moment rond waard. Maar ik maak toch een uitzondering voor de ‘Top 10 cadeaus voor koffienerds’ die ik van Triangle PR ontving. Waarom? Omdat ik het met in ieder geval 9 van de 10 eens ben. Scroll er dus lekker doorheen en doe inspiratie op voor het koffie-kerst-cadeau van het jaar.

1. De koffiemachine
Waarschijnlijk het duurste koffie-item dat je kan kopen, dus denk goed na – vóór de aankoop – of de ontvanger dit geschenk echt zal gebruiken en jouw inspanningen en investering zal waarderen! De Jura, goed gemaakte Zwitserse technologie, is met zijn aantrekkelijke design een betrouwbare machine die lekkere koffie maakt, en dit met een simpele druk op de knop. Bovendien heeft de Jura ook een groot aantal opties om jouw favoriete kopje koffie te zetten. www.jura.nl

2. De grinder
Voor alle serieuze koffieliefhebbers die liever zelf hun (koffie)boontjes doppen. Het is immers de meest verse manier en resulteert in de lekkerste koffie, zowel filterkoffie als espresso. Je kan uiteraard kiezen tussen de automatische of de handmatige variant, maar het volgende is zeker: real coffee nerds love grinders! Bijv. deze van Melitta.

Schermafbeelding 2015-12-18 om 20.40.11

3. Koffiefilter
Filterfreaks, opgelet! Tegenwoordig kan je talloze gadgets toevoegen aan de traditionele manier van koffie maken. Een voorbeeld hiervan is de Nederlandse Moccamaster (ook wel Techno-form genoemd), verkrijgbaar in een breed scala aan funky kleuren en produceert tegelijkertijd heerlijke filterkoffie. Geen handleiding nodig, de Moccamaster is easy to use en maakt in slechts 5 minuten koffie voor het hele gezin. Je vindt ze hier.

4. De digitale weegschaal
Om het koffie-waterratio zeer nauwkeurig af te meten. Een waar teken dat je de fijne kneepjes van de koffieproductie kent. Overal verkrijgbaar!

5. Espresso cups
Want je kan pas écht genieten van een lekkere espresso in een prachtig kopje. Retro coolness is helemaal in, daarom raden wij de kopjes van het Italiaanse ACF aan. Je kan er ook een set espressolepels aan toevoegen, want elke koffieliefhebber weet dat je een espresso eerst even moet roeren voor je de lippen eraan zet. Koop ze hier.

Schermafbeelding 2015-12-18 om 20.42.19

6. De tamper
Als jouw coffee geek zijn eigen koffiebonen maalt, zal hij zeker een tamper op zijn wenslijst hebben om de koffie op de juiste manier samen te persen. Veel stijlvolle versies om uit te kiezen die allen met gemak in een kerstsok passen! Voor nog geen 20 euro koop je hem hier.

7. Het koffieblik
Want de number one regel onder de koffie passionistas is de koffie weghouden van zuurstof door het luchtdicht te bewaren en op een stabiele temperatuur. Deze limited edition koffieblik van Jones Brothers Coffee is alvast het perfect kerstgeschenk hiervoor en je krijgt hem van Jumbo bij het aanschaffen van 3 pakken koffie. Win-win!

8. Melkopschuimer
One for the ladies? Koffiepuristen weren elke vorm van extra toevoegingen in de koffie, maar anderen zweren erbij. De melkopschuimer maakt schuimige melk voor de capuccino erg snel en gemakkelijk. Je kan ze vinden in alle elektronicawinkels.

9. Keramische coffee to go mugs
Een geweldig geschenk voor de fast life liefhebbers. ’s Morgens gemakkelijk mee te nemen in de auto of in het OV. Ze zijn beschikbaar in de gespecialiseerde winkels en uiteraard ook online te vinden.

Schermafbeelding 2015-12-18 om 20.23.18

10. Last but not least: koffiebonen als hoofdingrediënt!
Jouw zoektocht kan je beëindigen, want Jones Brothers Coffee heeft een brede waaier aan smaken, gemaakt van koffiebonen uit verschillende regio’s in de wereld. Deze koffiebonen zijn zo vers, dat niet de houdbaarheidsdatum erop staat, maar de branddatum. Verse, eerlijke en heerlijke koffiebonen dus. All you need, is Jones Brothers Coffee. En voor degene die koffiecups gebruiken, die hebben zij ook en zijn net zo lekker.

Voor nu: alvast fijne kerstdagen en succes met de laatste kerststress.

Ik zei aan het begin dat ik het met 9 van de 10 eens ben, nummer 10 van de lijst is de 10de waar ik nog niet zeker van ben. Maar daar komt binnenkort verandering in, want ik heb een kennismakingspakket van Jones Brothers Coffee klaar liggen om uit te proberen. Dus misschien wordt het wel 10 van de 10. Daarover in een latere blog meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s