Geproefd: Issimo Cappuccino van Illy

Illy Issimo Cappuccino
In tegenstelling tot de concurrentie, vind je de koffiedranken van Illy niet in het koelschap, maar tussen de Chocomel, Fristi en lang houdbare melk. Toch begrijp ik uit een tweet van Illy dat de drank gekoeld (4 graden is ideaal) gedronken dient te worden. Wat me verder meteen opviel is de beschrijving op de achterkant van het flesje: “Koffiedrank met melk en cacao”. Starbucks heeft het bijvoorbeeld over: “Melkdrank met koffie”. Kleine verschillen die wel iets zeggen over de benadering van het product.

Schudden
Daar waar de concurrentie oproept tot ‘schudden voor gebruik’, doet Illy dat niet. Ik heb het toch gedaan, maar een schuimlaag zoals je bij cappuccino verwacht levert het niet op. De kleur is wat donkerder of minder melkkleurig als je zou verwachten waardoor het vermoeden van een sterke(re) koffiesmaak ontstaat. De geur versterkt dat vermoeden.

Smaak
Zoals te verwachten bij een dergelijk product is het geheel wat aan de zoete kant. De Illy koffiesmaak is prima, maar toch niet zo sterk als kleur en geur deden vermoeden. Dat stelt me een beetje teleur. Het mondgevoel is in orde, alhoewel het van mij iets romiger zou mogen, maar misschien is dat bij de Latte variant het geval. Iets om nog eens uit te zoeken.

Ten opzichte van de dranken van Starbucks en Douwe Egberts scoort Illy een ruime voldoende, maar stijgt niet boven het gemiddelde uit. Een beetje jammer voor het ras Italiaanse product. Wel krijgen ze bonuspunten voor het flesje met draaidop waardoor je het drankje niet in een keer hoeft op te drinken. Wie wat bewaart…

Illy Issimo Cappuccino in glas

One Reply to “Geproefd: Issimo Cappuccino van Illy”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s