Geproefd: Guatemala Lampocoy van Edias Coffee

IMG_1678

Daar is ie dan, de eerste koffie van het nieuwe initiatief Edias Coffee. Het idee erachter is dat je door een abonnement af te sluiten meegaat op een koffie-ontdekkingreis over de wereld. Eerste halte: Guatemala. De koffie komt uit de regio Nuevo Oriente, de plaats Lampocoy, van de plantage van koffieboer Don Juan Galdamez (direct trade).

Het leuke van zo’n abonnement is natuurlijk het ontdekken. Als ik zelf koffie koop, dan laat ik me wel adviseren door de verkoper om nieuwe koffie te proberen, maar ik geef hem wel een beschrijving van mijn smaakvoorkeuren. Op die manier blijf ik in de ‘veilige’ hoek van de koffie’s, maar bij Edias Coffee heb ik daar niks over te zeggen en is het elke maand een verrassing wat er binnen zal komen. Op die manier kom ik met nieuwe smaken in aanraking. Soms zal ik die niet lekker vinden, een andere keer juist heel erg, maar het zal altijd weer iets toevoegen aan mijn smaakervaringen.

Smaakbeschrijving
Dan de koffie zelf. Op de verpakking staat dat het aroma van deze koffie tonen van caramel, noten en chocolade bevat. Een goed begin wat mij betreft. Espresso heeft bij mij thuis de voorkeur als het op zetmethodes aankomt en deze koffie is daar uitstekend geschikt voor. Wat meteen opvalt bij de eerste slok is de volle body van de espresso. Het voelt bijna stroperig in de mond. Heel fijn vind ik dat. De carameltonen komen goed tot hun recht direct na het doorslikken. Zoet en zacht in eerste instantie en een tikkeltje scherp op je tong na het doorslikken. Ik moest zelf ook even aan een kruidige honing denken.

Het licht fruitige tintje, zuurtje, past ook in het plaatje van mijn associatie met kruidige honing, bij een goede honing proef je bij wijze van spreken de bloemen, bij deze koffie is dat de bes. Ik moest daar even aan wennen, maar het draagt wel bij aan de prettige ervaring. Al met al een mooie koffie en prettige kennismaking met Edias Coffee. Ik ga dus zeker een abonnementje afsluiten, want ik wil graag mee op die koffie-ontdekkingreis.

Edias Coffee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s