Een koffiekop waar muziek in zit

Eerder deze week kreeg ik een mailtje van mobielbereikbaar.nl. Niet een site waar je meteen aan denkt als het om koffie gaat. Nou, daar gaat het ook niet om, maar ze hebben wel een heel leuk artikel over koffiekopjes waar muziek in zit. Veel lees, euh, luisterplezier.

Een opmerkelijk kopje koffie!
Koffiekopjes. Iedereen heeft er meerdere in de keukenkast staan. Soms in uitbundige kleuren, maar meestal ‘gewoon’ in het zwart of wit. Gewoon, omdat een koffiekop niets meer is dan een gebruiksvoorwerp om je dagelijkse portie cafeïne mee naar binnen te werken. Of toch niet? Diverse kunstenaars hebben van een doodgewoon koffiekopje al een waar kunstobject gemaakt. Maar koffiekopjes dienen nu ook als inspiratie voor fabrikanten in de elektronicamarkt.

Je zou denken dat koffiekopjes niets meer voorstellen dan een simpel gebruiksvoorwerp. Maar, zoals bij elk gebruiksvoorwerp zijn er genoeg creatieve kunstenaars die er een andere draai aan geven. Van een koffiekopje in de vorm van een toiletpot tot een pistool, je kunt het zo gek niet verzinnen of het bestaat. Of je met de ‘Toilet mug’ je koffie kunt drinken zonder scheef gezicht te trekken, laten we maar even in het midden.

Gear4 Espresso
Elektronicafabrikant Gear4 gaat nog een stapje verder, door een nieuwe functie aan koffiekopjes te geven. Voor koffiedrinken is dit kopje niet geschikt, maar voor het innemen van je dagelijkse dosis goede muziek is dit kopje perfect. De vorm van een koffiekopje is op originele en functionele wijze verwerkt in deze Gear4 Espresso Wireless Bluetooth Speaker.

De speaker is te verbinden via Bluetooth, waardoor je hem bijna met iedere smartphone, tablet en laptop draadloos kunt gebruiken. Ook voor de nieuwste modellen van Samsung en Apple is deze speaker uiterst geschikt. De batterij gaat tot wel vier uur mee en is oplaadbaar middels de bijgeleverde micro USB laadkabel.

Liever een ‘coffee to go’? Geen probleem! Het oortje van dit kopje dient als karabijnhaak, zodat je de speaker aan bijvoorbeeld je tas kunt bevestigen en zo overal naartoe mee kunt nemen. De speaker is verkrijgbaar in vijf felle kleuren, zodat je hem kunt matchen met je interieur of met een bijpassend telefoonhoesje.

Om de presentatie van deze unieke kopjes af te maken heeft Gear4 een presentatie-display voor deze speaker kopjes gemaakt in de vorm van een koffiezetapparaat. Met één druk op de knop begint de muziek te ‘stromen’!

Bron: Mobielbereikbaar.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s