Mijn eerste Nespresso Boutique ervaring

Ik ben nog niet zo lang lid van de Nespresso Club en afgelopen vrijdag had ik mijn eerst Boutique ervaring, ja Boutique, want een winkel klinkt natuurlijk veel te gewoon voor Nespresso. Nu moet ik eerlijk toegeven dat het ook geen gewone winkel is en de service…daar kan menig andere winkelketen nog een puntje aan zuigen. Ik neem je even mee…

Wand met etuis vol Nespresso capsules

Ondanks dat het vrijdag was, was het druk in de Nespresso Boutique in Amstelveen. Na binnenkomst werd ik omgeven door tot aan het plafond opgestapelde doosje, sorry etuis, met capsules Nespresso. Wanden vol. Heel sfeervol, echt waar, en dankzij de bordjes met beschrijving van de diverse smaken vond ik al snel een smaak die ik mee wilde nemen om thuis te proberen (hierop kom ik in een latere blog nog terug). Ook het speciale samengestelde assortiment dat ik zocht om cadeau te doen had ik al snel gevonden. Tot zover niets heel bijzonders, maar bij de kassa aangekomen (er zijn er vier en allemaal open) begon de ervaring pas echt.

“Bent u al geregistreerd?”, vroeg de dame achter de stijlvolle desk. Ik vertelde dit wel online gedaan te hebben en in no-time had ze me gevonden en maakte ze meteen een clubcard voor me aan. Vervolgens vertelde ze me dat als ik zelf mijn producten al heb gevonden, ik die ook zelf kan afrekenen. “Loopt u maar even mee, dan laat ik het u zien”. Zo kwamen we bij een soort uit de kluiten gewassen pinautomaten terecht. De Nespressodame legt uit dat ik mijn producten in een tas kan doen en dan de hele tas in het apparaat kan plaatsen. Nadat ik mijn klantenkaart tegen het apparaat heb gehouden herkent deze mij en scant zelf (door de tas heen) mijn boodschappen. Deze komen netje op het display te staan, met de prijs en het totaal dat ik meteen met pin kan afrekenen. Handig!!

Zelf afrekenen bij Nespresso, het apparaat scant door de tas heen

“Dan zal ik het assortiment nog even voor u inpakken, wilt u in de tussentijd een kopje koffie? Loopt u maar even mee naar de koffiebar”, nodigt de dame me uit. Daar krijg ik een kopje Nespresso naar keuze terwijl mijn cadeau in een ruimte achter een deur word ingepakt. Uiteindelijke resultaat: een tevreden Dik met boodschap en cadeau en kopje koffie op weer op weg naar huis. Mijn complimenten aan Nespresso voor dit concept, mijn scepsis over de luxe en het dure ‘gedoe’ zijn helemaal weg. Waren alle winkels maar zo.

Nespresso koffiebar in de boutique

One Reply to “Mijn eerste Nespresso Boutique ervaring”

  1. ben hier vorige week ook geweest om een paar cups te halen, wat mij verbaasde dat ik 2 tubs GRATIS kreeg bij mijn bestelling, nog NOOIT gehad online

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s