Geproefd: Varesina caffe Silver koffiebonen

“Het is een hele milde koffie, dus ik ben benieuwd naar je smaakervaring”, schreef Koffie-plaza.nl toen ze me een zakje Varesina caffe Silver koffiebonen toestuurde. Hun nieuwsgierigheid is gerechtvaardigd omdat ik altijd schrijf dat ik van sterke koffie hou, dus mij een milde toesturen is wel een beetje een gok. Daar staat echter tegenover dat deze melange volgens Koffie-plaza “door koffiekenners is uitgeroepen tot de beste koffiebonen melange van Varesinacaff√®”.

De termen ‘mild’ en ‘een klein zuurtje’ zouden mij niet meteen overhalen om deze koffie te bestellen, wel werd ik op voorhand enthousiast van ‘zoetig’ en ‘chocolade’. Dus toen mijn espressomachine leeg was deed ik verwachtingsvol de Caffe Silver bonen erin en en maakte meteen een eerste espresso. Ik kan niet anders zeggen dan dat die me goed beviel. De espresso had een mooie amandelbruine kleur en het cremalaagje was prima. Het zuurtje zat in de nasmaak en was niet vervelend, de chocolade en amandel smaaktonen waren prettig en de koffie was ondanks zijn milde karakter vol van smaak. Ik begrijp de ‘koffiekenners’ uit de aanprijzing op de site wel.

Overdag
Inmiddels is het zakje helemaal leeg en heb ik de koffie op verschillende momenten van de dag en uitgesmeerd over een langere periode kunnen proberen. Ik blijf bij mijn bevindingen van dat eerste kopje. Wel merkte ik na verloop van tijd dat ik deze koffie persoonlijk prettiger vind als koffie voor overdag en minder voor ’s morgens vroeg en ’s avonds na het eten. Dan heb ik toch liever iets met wat meer bite, maar dat doet niks af van het prettige en goed gebalanceerde karakter en de smaak van deze Varesina caffe Silver koffiebonen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s