Starbucks opent vestiging aan Overtoom in Amsterdam

Toen ik jaren geleden in New York was en met eigen ogen zag dat er echt bijna in elke straat een Starbucks te vinden was, was ik in eerste instantie verbaasd. Hoe kun je dat volhouden en waarom zou een bezoeker de ene Starbucks vestiging prefereren boven de andere? Na het bezoeken van een aantal ervan begon het tot me door te dringen: ze zijn niet allemaal hetzelfde. Sterker nog elke vestiging heeft een eigen functie. Dat kan snel afhaal punt zijn, maar ook een tweede huiskamer. Daarnaast is de inrichting van de betreffende vestiging aangepast aan de buurt waarin deze zich bevindt. Dat was toen en in New York. Nu gaat onder andere Amsterdam dezelfde kant op en de opening van een vestiging aan de Overtoom bevestigd dat. Lees er meer over in onderstaande persbericht van Starbucks.

Starbucks Coffee Company (NASDAQ: SBUX) opent vandaag vol trots een winkel aan de populaire Overtoom in Amsterdam. De nieuwe store, gelegen aan één van de bekendste straten van Amsterdam, nodigt buurtgenoten uit om in een ontspannen sfeer kennis te maken met de koffiebeleving van Starbucks.

Starbucks Overtoom
Fotografie door: Tycho Müller

De winkel op Overtoom 72-74 ligt centraal en omarmt de lokale identiteit van de buurt. Het interieur weerspiegelt de rijke historie van de Overtoom door het gebruik van originele details zoals emaillen koffiepotten en subtiele elementen die verwijzen naar klassieke Amsterdamse portieken. De muren tonen stijlvolle schilderingen over het Nederlandse handelsverleden.

Starbucks Overtoom
Fotografie door: Tycho Müller

“Vanaf de opening van onze eerste store in 2007 is Starbucks warm ontvangen in Nederland. Liefhebbers vragen ons om meer locaties in hun nabije omgeving te openen. Graag geven we gehoor aan die wens en we zijn dan ook erg blij met de opening van de winkel aan de Overtoom”, zegt Frank Wubben, vice president Continental Europe Retail Stores & Operations Services. “Op zondag of maandag, ‘s ochtends of ’s middags, wij bieden buurtbewoners van Amsterdam Oud-West graag een plek om op ieder gewenst moment te genieten van een heerlijke kop koffie.”

Starbucks Overtoom
Fotografie door: Tycho Müller

Starbucks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s