Starbucks opent eerste eigen vestiging in Utrecht

Persbericht: Uitbreiding van het ‘third place’ concept in Nederland

Utrecht, 2 juli 2013 – Starbucks (NASDAQ: SBUX) opent vandaag vol trots de deuren van zijn nieuwe vestiging in de Hollandse Toren, vlakbij het Vredenburg in het centrum van Utrecht. Dit is de eerste volledig eigen vestiging van Starbucks buiten Amsterdam; één die zich perfect leent als sociale ontmoetingsplaats voor de buurt.

Starbucks Utrecht

“De opening van onze eerste eigen vestiging in Utrecht past binnen ons ‘third place’ concept: dat is onze benaming voor de gelegenheden waar onze klanten samenkomen buiten hun woon- of werkomgeving om in een aangename sfeer te genieten van een kop koffie of thee”, zegt Frank Wubben, vice president Continental Europe Retail Stores & Operations Services Starbucks EMEA. “Net als onze andere vestigingen is ook dit een plek die mensen samenbrengt; het is onze eerste eigen store in Utrecht, waarmee we vol trots gehoor geven aan de wens van onze klanten.”

De nieuwe vestiging aan de Hollandse Toren 97 heeft een oppervlakte van 148 m2 en biedt 59 zitplaatsen. Het interieur ademt gastvrijheid en is ingericht met diverse zitmogelijkheden waaronder een langgerekte houten tafel in het midden van de winkel. Deze inrichting zorgt voor een uitnodigende sfeer waar mensen kunnen samenkomen, een boek kunnen lezen of ontspannen kunnen genieten van een kop koffie voor zij op weg gaan naar hun volgende bestemming. Binnen óf buiten, want het terras biedt met 24 stoelen extra zitplaatsen. Net als alle bedrijfseigen Starbucks-vestigingen die in Europa worden geopend, is ook deze vestiging gebouwd volgens de LEED® Sustainable Construction Guidelines.

Starbucks Utrecht

Sinds 2007 heeft Starbucks in Nederland 33 vestigingen geopend, waaronder 28 vestingen met license partners op Schiphol, NS Stations en langs de Nederlandse snelwegen. De vestiging in Utrecht is de vijfde eigen vestiging en de eerste buiten Amsterdam.

One Reply to “Starbucks opent eerste eigen vestiging in Utrecht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s