ANWB-test: Geen beste koffie langs de snelweg

ANWB test koffie langs de snelweg

Voor een goede kop koffie moet je niet langs de snelweg zijn. De koffie is daar goedkoop, maar op zijn hoogst redelijk te drinken. Grote verschillen tussen tankstations en wegrestaurants zijn er niet.

Het beste bakkie langs de weg scoort slechts het cijfer 6,9. Het grondig schoonmaken van de koffiemachines en het gebruik van verse in plaats van houdbare melk zou volgens het ANWB-testteam de kwaliteit zeker ten goede komen.

Tankstations en wegrestaurants
Het testteam van de ANWB maakte voor de Kampioen een koffierondje langs vijftien tankstations en vijftien wegrestaurants verspreid over het land. Dit was een momentopname, want het team bezocht alle adressen slechts één keer.

Koffie bij De Wouwse Tol

Beste bakkie bij De Wouwse Tol
Koffietestwinnaar is La Place De Wouwse Tol langs de A58. Dat leverde het cijfer 6,9 op. De laagste score uit de test kreeg de koffie van broodjeszaak Subway langs de A2. Deze kreeg het cijfer 3,4. ‘De koffie ruikt muf en niet naar koffie. De smaak is ook muf, houtig en smaakt zelfs een beetje naar pinda’, zo noteerde het testteam.

Koffiespecialist
Koffiespecialist Mark Jordaan (24) maakte ook deel uit van het testteam. Hij werd onlangs tweede in de finale van het Dutch Barista Championship. Mark Jordaan stelt dat het niet ligt aan de machines. “Er is langs de weg duidelijk geïnvesteerd in geavanceerde koffiemachines, maar wat er aan koffie in wordt gegooid, maakt zulke investeringen overbodig”, constateert hij. “Het is bruin en warm,

Mark Jordaan
en daar is dan ook alles mee gezegd.” Bovendien waren de machines niet altijd even schoon: “En dat proef je, want oude koffieresten verslechteren de smaak.” Op de afstelling van de machines had Mark ook nog wat aan te merken. “De melk voor de cappuccino wordt teveel verhit. Alle testers verbrandden hun mond!”

Verbeteringen op komst
Shell Nederland pakt de testresultaten serieus op en heeft laten weten de receptuur en de hoeveelheid koffie te hebben aangepast.

Bekijk de test (pdf).
Inmiddels zijn de reacties van de tankstations te lezen op de site van het ANWB-blad Kampioen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s