Geproefd: een aanrader uit Frankrijk

Koffie cadeau krijgen is altijd leuk, maar extra leuk als mensen het meenemen van hun vakantie omdat je op die manier weer hele andere koffies kan ontdekken. Zo kreeg ik van mijn beste vriendin koffie uit Frankrijk. Nou ja, de koffie zelf komt natuurlijk niet uit Frankrijk, maar daar gebrand en gekocht.
De koffie is gekocht bij Torrefaction de Steir in het plaatsje Quimper. De koffie zelf komt uit India en heet ‘Malabar moussonne’. Nu haalde ik vroeger altijd tweeen voor Frans, maar dankzij Google Translate kan ik je vertellen dat die naam staat voor zoiets als ‘stoere vechtersbaas’ en ‘moesson’. Maar Malabar is volgens mij in dit geval gewoon een plaatsnaam.  Uit de verder omschrijving op de verpakking haal ik termen als ‘krachtige koffie’, ‘rijk’ en ‘warm’.

Het belangrijkste is de smaakomschrijving, en de woorden die ik vervolgens uit Translate terug krijg kan ik ten volste onderschrijven: een explosie van cacao, wilde kruiden en een licht kruidige afdronk. Vooral de volle cacaosmaak blijft lekker hangen zonder overheersend te worden. Wat mij betreft een echte aanrader uit Frankrijk.
Nadat ik bovenstaande had geschreven ben ik nog even verder gaan zoeken naar de combinatie van koffie, moesson en Malabar. Bij de vrienden van Koffiepraat.nl vond ik deze uitleg, heel verhelderend: “Wel beschouwd worden de Malabar koffie uit de Zuid-Kust van India gezien als de hoogste kwaliteit van “monsooned’ koffie. De naam komt van de wijze waarop de koffie wordt opgeslagen: de groene bonen worden opgeslagen in open opslagruimten, waar zij blootgesteld worden aan de sterke winden tijdens de moeson. Dit brengt uiteindelijk een zacht gele, zoete boon op met een laag zuurgehalte. Dit prachtige proces levert een exceptioneel zachte koffie op. 100% arabica koffiebonen.”

One Reply to “Geproefd: een aanrader uit Frankrijk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s