Lavazza ¡Tierra! Espresso Coffee

Gisteren ‘viel’ er een nieuwsbrief van Koffie Centrale in mijn digitale mailbox. Aanleiding is een nieuwe koffie van Lavazza. Zelf zeggen ze hierover: “Deze ¡Tierra! heeft ons echt verrast (en roepen hem “stiekem” uit tot onze favoriete Lavazza :))”. Zo te lezen een mooi product, ik deel graag de aanvullende informatie met je.

100% washed arabica: ¡Tierra! (wat staat voor “aarde”) is de nieuwe Rainforest Alliance gecertificeerde melange van Lavazza. Voor een roosterij als Lavazza is een dergelijke certificering niet gemakkelijk. Het ¡Tierra! traject is in 2002 ingezet, halverwege 2010 is deze ¡Tierra! in uitvoerige schaal op de markt gekomen.

De gewassen arabica bonen komen van plantages uit Honduras, Peru en Colombia. Op dit moment is Lavazza ook gestart met ¡Tierra! projecten voor de plantages in Brazilië, Tanzania en India.

Excellent karaktervol aroma
Als espresso is deze melange niet te versmaden. Een mooi karaktervolle smaak met veel body. Een fraaie crema, niet te dicht van structuur, maar een fijne licht fruitachtige afdronk met enige zoetheid.

En de Koffiecentrale sluit af met de opmerking: “Zo zie je maar weer, dat verantwoordelijk gebruik van milieu en aarde niet ten koste hoeft te gaan van de smaak”.

Bekijk de hele nieuwsbrief van Koffie Centrale hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s