Goed verhaal: gratis app bij een kop Starbucks-koffie

Altijd op zoek naar leuke koffieverhalen kwam ik vandaag op iPhoneclub.nl een bericht tegen van Bart Breij, dat hij weer op Cnet had gevonden: Alleen in Amerika: gratis app bij een kop Starbucks-koffie. Lees mee:

“Ken je het verhaal van de goede band tussen Apple en Starbucks? Tijdens de originele iPhone-introductie in januari 2007, demonstreerde Steve Jobs Google Maps. Hij belde vanuit die applicatie naar Starbucks en grapte dat hij 4000 koppen koffie wilde ophalen, waarna hij zei het verkeerde nummer te hebben gedraaid. Sindsdien zijn Apple en Starbucks intensief verwikkeld in promotiecampagnes met elkaar. De nieuwste is bijna zaligmakend voor fanatieke koffiedrinkers: bij een bestelling in Starbucks krijg je gratis een ‘app van de week’. De eerste app die zich leent voor de actie is het sublieme Shazam Encore waarmee je liedjes kan beluisteren en herkennen. De app staat op een stijlvol kartonnetje en is te downloaden door de code erop in de App Store in te voeren.

Bij de Starbucks in de Verenigde Staten kreeg je al langer codes om een nummer van iTunes te downloaden. Shazam Encore is met 5,99 dollar aldaar wel een stukje duurder dan de nummers die zich voor 1,29 dollar laten downloaden, al is het natuurlijk wel dé applicatie om meer nummers mee te ontdekken en vervolgens te kopen in iTunes. De goede band tussen Apple en Starbucks gaat verder. De ‘partners’ brachten al gezamenlijk een iPhone-applicatie uit waarmee je kan betalen in Starbucks-filialen. Dat kan echter alleen in de Verenigde Staten, zoals deze actie vooralsnog ook alleen in Noord-Amerika geldt”.

En over Starbucks en apps gesproken, ze hebben natuurlijk zelf ook apps. Bekijk deze video maar eens:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s